Rb: geen inreisverbod want kinderen in NL en partner in BE

Het inreisverbod ziet op de mogelijkheid om het grondgebied van de lidstaten te betreden, bijvoorbeeld voor bezoek. Verweerder heeft overwogen dat er geen reden bestaat om af te zien van de oplegging van een inreisverbod dan wel de duur daarvan te verkorten.

Eiser heeft in Nederland 3 kinderen, hij verbleef ten tijde van zijn aanhouding bij zijn ex-partner en jongste zoon in Nederland en hij heeft een partner in België bij wie hij verblijf wenst. Verder heeft eiser eerder een beroep gedaan op gezinsleven en een EU-verblijfsrecht bij zijn (andere) kinderen. Het inreisverbod is, in het licht hiervan, onvoldoende gemotiveerd.

Op de zitting heeft verweerder er nog op gewezen dat eiser wegens huiselijk geweld is aangehouden, maar die omstandigheid acht de rechtbank onvoldoende als motivering waarom eiser de lidstaten, waaronder dus ook België waar hij stelt een partner te hebben, niet meer zou mogen binnentreden. Dit betekent dat het beroep voor zover gericht tegen het inreisverbod gegrond is en de rechtbank het inreisverbod vernietigt.

Rb Arnhem NL22.4981 en NL22.4985, 11.4.22
https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2022:3329