OnMigration training Draagvlakversterking migratie, 12dec-3apr 16-17u online

In vijf sessies van één uur gaan we in op de belangrijkste bouwstenen. Zo laten we je kennis maken met belangrijke denkkaders, handige tools en relevante onderzoeken naar draagvlakversterking.

We gaan aan de slag met vragen als:

• Hoe werkt polarisatie? Hoe kun je de dynamiek van polarisatie inzetten wanneer je meer draagvlak voor migratie wilt creëren?
  • Hoe werkt framing? En welke frames slaan aan bij nieuwe groepen in het ‘stille midden’?
  • Meer draagvlak vraagt beweging van onszelf en de ander. Hoe krijg je mensen in beweging? Wat zijn vernieuwende manieren?

Filmfestival Rotterdam, 25jan-5feb, met oa:

• 15 Days: vluchteling in VK
  • 45 Parallel: over grenzen en vrijheid
  • The Abandonned: misbruik van illegale vrouwen
  • Die middag: Iraanse vluchteling in gesprek over grenzen
  • La Empresa: grens Mexico-VS
  • Endess Borders: grens Afghanistan-Iran
  • Geology of separation: asielzoeker in Italië
  • No Bears: Iraanse vluchteling in Turkije
  • Un petit frère: Ivoorkust-familie in Frankrijk

Wake Detentiecentrum Zeist 5 feb, 16:30

Elke 1e zondag van de maand staan we stil bij de situatie van vreemdelingen in het detentiecentrum Zeist.

info: 0629025008 en www.wakezeist.nl of fb

Wake detentiecentrum Rotterdam, 5 feb 16-17u

Elke eerste zondag van de maand is er een wake bij het Detentiecentrum bij Rotterdam-The Hague Airport (Vliegveld Zestienhoven). Je bent van harte welkom om samen met ons d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Locatie: Detentiecentrum bij Rotterdam-The Hague Airport (vliegveld Zestienhoven), Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam

Platform Migranten zonder Verblijfsvergunning, 9feb 10-12:30u Utrecht en online

Bij het PMZV aandacht voor de landelijke uitrol van de LVV, en METS-training (een laagdrempelige training voor groepen vluchtelingen waarbij vooral gefocust wordt op empowerment, het bieden van hoop en verbinding met anderen).

Aanmelden bij rian.ederveen@stichtinglos.nl

Conference: Recognising Refugees, 20-21 mrt 2023 Oxford

Forty years ago, in 1982, the Refugee Studies Centre was founded at the University of Oxford. Its aim was to understand the causes, consequences, and responses to forced migration. Throughout its history, a common theme has been to explore and recognise the agency of refugees, viewing forcibly displaced people as social, economic, and political actors. Through its research, teaching, and outreach it has tried to include the perspectives, lived experiences, and voice of displaced people.

The RSC is therefore delighted that the theme for its 40th Anniversary Conference is Recognising Refugees, held in association with the RefMig project. This theme is intended to generate reflection on the processes and practices through which refugees and displaced people are formally and informally recognised by societies, institutions, and governments. It will explore, for instance, the processes through which they are officially identified; how these processes are shaped by politics, law and other social forces; the extent to which forced migrants recognise themselves as refugees and choose to seek formal recognition; the assumptions and understandings that lead to the misrecognition or non-recognition of refugees at local, national, and international level; and refugee leadership.

Symposium tgv afscheid Maria van den Muijsenbergh: ELK MENS TELT - INCLUSIEVE ZORG, ONDERWIJS EN ONDERZOEK, 29 juni 10-14u Nijmegen

Sinds de start van haar werk als huisarts in 1983 richt Maria zich met name op kwetsbare groepen (ongeneeslijk zieken, vluchtelingen en andere migranten, laaggeletterden daklozen). Hierdoor groeide haar interesse in de gezondheidseffecten van sociaaleconomische positie en migratie. Haar onderzoek en onderwijs richt zich op de vraag hoe persoonsgerichte integrale eerstelijnszorg kan bijdragen aan het verkleinen van de gezondheidsachterstanden van deze groepen. Dit zijn onderwerpen die terugkomen tijdens het Symposium.